Problemen met Exchange na upgrade naar iOS 6.1

De update van iPhones en iPads naar iOS 6.1 kan leiden tot het exploderen van de logbestanden op Exchange-servers, melden diverse gebruikers op Microsofts Technet.

De problemen worden veroorzaakt doordat in sommige gevallen bij synchonisatie van de agenda een loop ontstaat, waarbij veel log entries worden aangemaakt. Bij bedrijven met veel mobiele gebruikers kunnen de Exchange mailservers in de problemen raken doordat de transactielogs te groot worden en hierdoor de servers vertragen of zelfs onbruikbaar maken.

Inmiddels is een aantal bedrijven overgegaan tot het blokkeren van toegang van iOS 6.1 apparaten naar de Exchange-server om uitval te voorkomen. Zij maken hierbij gebruik van de Allow/Block/Quarantine list om apparaten met iOS6.1 toegang tot Exchange ActiveSync te ontzeggen.

Vodafone in het Verenigd Koninkrijk adviseert in een forumbericht gebruikers om de upgrade naar iOS6.1 uit te stellen. De bug zou problemen geven op het 3G netwerk. Volgens MacRumors stuurt de telecom operator SMS berichten uit aan bezitters van de iPhone 4S met het verzoek te wachten met de upgrade totdat Apple het probleem heeft verholpen.

Apple iOS 6.1.1 is inmiddels in beta testfase. Het is de verwachting dat het ActiveSync probleem hierin is verholpen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief