Ring-personeel bekeek deurbelvideo’s

Personeelsleden van deurbelcamerafabrikant Ring hebben zonder noodzaak video’s van klanten bekeken. Het bedrijf heeft dit geschreven aan Amerikaanse senatoren die om opheldering over deze incidenten hadden gevraagd.

Het zou gaan om vier gevallen in vier jaar tijd. De medewerkers die zich hieraan schuldig hebben gemaakt, zijn inmiddels ontslagen.

Geen noodzaak

“Hoewel elk van de betrokken individuen in deze incidenten geautoriseerd was om videodata te bekijken, ging de toegang tot deze data voorbij aan de noodzaak voor hun werkzaamheden”, licht Ring toe. De onderneming heeft naar eigen zeggen maatregelen genomen om toegang tot deze data te beperken tot een kleiner aantal medewerkers. Volgens Ring hebben alleen de eigen ontwikkelaars toegang tot publiekelijk beschikbare videobeelden. Tevens kunnen klanten Ring-medewerkers tijdelijk toegang tot live camerabeelden geven.

Tweefactorauthenticatie

De senatoren vroegen ook naar het aantal beveiligingsincidenten met Ring-camera’s in de afgelopen jaren, waarbij kwaadwillenden zich toegang tot camera’s wisten te verschaffen. Ring heeft hierover geen aantallen vrijgegeven. Het bedrijf onderstreept dat het zijn klanten adviseert om gebruik te maken van tweefactorauthenticatie. Tevens monitort Ring of wachtwoorden van gebruikers niet via datalekken bij andere websites of diensten zijn gecompromitteerd.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief