Ruim vijf jaar gevangenisstraf voor hacken goudhandelaar

Een 25-jarige Britse man is veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar en 4 maanden, omdat hij een goudhandelaar heeft gehackt. Door de hack kreeg hij toegang tot gegevens van klanten van de goudhandelaar, waaronder het trackingnummer van een goudlevering.

Drie handlangers van de hacker deden zich voor als de geadresseerde. Op deze manier slaagden ze erin om een aantal zendingen goudstaven te stelen.

Postbode
In totaal probeerden de criminelen zes zendingen goud te onderscheppen. Omdat de postbode echter één van de geadresseerde kende, wist hij dat er fraude in het spel was en weigerde hij het pakket met goud te overhandigen. De andere keren slaagden de criminelen wél in hun poging.

Juwelier

In totaal probeerden de criminelen een hoeveelheid goud met een geschatte waarde van ruim 100.000 euro te ontvreemden, aldus de Britse politie. De gestolen zendingen verkochten ze in Londen aan een juwelier. De handlangers van de hacker kregen verschillende straffen, variërend van een taakstraf van 200 uur met een boete van ongeveer 1.200 euro tot een celstraf van 22 maanden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief