Scheepsmakelaar Clarkson gehackt

De Britse scheepsmakelaar Clarkson is het slachtoffer geworden van een hack. Kwaadwillenden wisten zich toegang te verschaffen tot de computersystemen en daarbij confidentiële informatie buit te maken. Clarckson, de grootste scheepsmakelaar ter wereld, schreef dit gisteren in een verklaring.

De hackers zouden binnen zijn gedrongen via een “enkel en geïsoleerd gebruikersaccount”. Het bewuste account is inmiddels niet meer actief, zo heeft de scheepsmakelaar laten weten.

Openbaar
Details over de cyberaanval, zoals om welke bedrijfssystemen het gaat en welke informatie is ontvreemd, heeft Clarkson niet gegeven. Het is niet uitgesloten dat de hackers (een deel van de) confidentiële informatie zullen openbaren.

Chantage
Uitgaande van de afgegeven verklaring door de scheepsmakelaar lijkt het erop dat het bedrijf met chantage te maken heeft. CEO Andi Case schrijft hierin: “We hopen dat we de geleerde lessen met onze klanten kunnen delen om te voorkomen dat ze zelf slachtoffer worden. In de tussentijd hoop ik dat onze klanten begrijpen dat we ons niet door criminelen laten afpersen.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief