Skype krijgt end-to-end-encryptie

Samen met Signal heeft Microsoft Skype voorzien van end-to-end-encryptie. De nieuwe producteigenschap heeft de naam Private Conversations gekregen die via het Signal Protocol end-to-end-versleuteling biedt. Het is hetzelfde protocol dat WhatsApp en Signal aanwenden voor encryptie. Skype heeft dit recentelijk bekendgemaakt.

Private Conversations is ontwikkeld door Open Whister Systems, het bedrijf achter de chat-app Signal. Deze versleuteling garandeert dat de inhoud van chatgesprekken alleen toegankelijk is voor de zender en ontvanger.

Testversie

“Skype is één van de populairste applicaties in de wereld en we vinden het fantastisch dat Private Conversations in Skype ervoor zorgt dat meer gebruikers hun communicatie met de sterke encryptie van het Signal Protocol kunnen beveiligen,” aldus Joshua Lund van Open Whisper Systems, de ontwikkelaar van het Signal Protocol. Private Conversations bevindt zich momenteel in de testversie van de VoIP-applicatie Skype van Microsoft.

Kenbaar maken

Met de end-to-end-encryptie worden gesprekken, bestanden en audioberichten geëncrypt. Audio- en videogesprekken worden vooralsnog niet van deze vorm van beveiliging voorzien. Facebook Messenger, iMessage en WhatsApp gingen Skype voor met end-to-end-encryptie. Bij Skype zullen mensen, net als bij Facebook Messenger, wel zelf kenbaar moeten maken dat ze gebruik willen maken van deze functie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief