Slim pistool is te hacken

Op de onlangs gehouden Def Con-hackerconferentie in Las Vegas heeft security-onderzoeker Plore aangetoond dat het slimme pistool met de naam Armatix iP1 gehackt kan worden. Plore heeft dit gedaan met behulp van magneten.

Dit type pistool heeft een beveiligingsoptie: er kan alleen een kogel mee afgevuurd worden als het pistool met een speciale smartwatch is verbonden. Als het pistool zich te ver van de smartwatch bevindt, is het onmogelijk om ermee te schieten.

Radiosignaal
Dat werd althans tot voor kort aangenomen. Plore heeft ontdekt dat het radiosignaal van het slimme horloge versterkt kan worden. Vervolgens kan iedereen ermee schieten, zelfs op enkele meters afstand van het horloge. De onderzoeker slaagde er ook in om het radiosignaal van de smartwatch te hinderen, zodat er door niemand mee geschoten kan worden.

Magneten
Tijdens zijn presentatie liet hij ook zien hoe de beveiliging van de smart gun is uit te zetten door een aantal eenvoudige magneten op de loop te bevestigen. Iedereen kan er vervolgens een kogel mee afvuren, zonder dat de smartwatch in de omgeving van het pistool is. Plore heeft Armatix gewaarschuwd maar kreeg alleen een ontvangstbevestiging op zijn bericht.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief