T Mobile: 1,5 miljoen klantgegevens gestolen en verhandeld

Een personeelslid van T-Mobile in Tsjechiƫ heeft gegevens van 1,5 miljoen klanten van de mobiele telecomaanbieder ontvreemd. Vervolgens heeft de dader deze gegevens verkocht. Dit heeft de Tsjechische krant MF Dnes bekendgemaakt.

Tegenover de Tsjechische krant zegt een woordvoerder van T-Mobile dat er inderdaad gegevens zijn ontvreemd en verhandeld. Om hoeveel klanten van T-Mobile het gaat, wil het bedrijf echter niet zeggen.

Datalek
In een verklaring op de eigen website zegt het mobiele telecombedrijf dat het politieonderzoek nog loopt en er daarom geen aanvullende, specifieke informatie gegeven kan worden. Wel schrijft T-Mobile in de verklaring dat het om gegevens voor marketingdoeleinden zou gaan. Gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden, zouden niet zijn gestolen. Het zou derhalve ook niet om een echt datalek gaan, aldus het bedrijf.

Menselijke fout
De diefstal van de data zou meteen gesignaleerd zijn door de beveiligingssystemen van T-Mobile. De persoon die de gegevens heeft gestolen, is inmiddels ontslagen. “Het gaat hier om een menselijke fout en niet om een systeem- of procedurele fout,” aldus T-Mobile.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief