Telefoonnummers gemakkelijk te vinden op Facebook

Telefoonnummers zijn makkelijk te achterhalen met Facebook. Zelfs als de gebruiker denkt dat hij zijn nummer heeft afgeschermd, blijkt dit mogelijk te zijn. Dit kwam aan het licht door onderzoek van het Algemeen Dagblad (AD).

De krant toonde aan dat dit kan, samen met ethische hacker Inti de Ceukelaire. Met een eenvoudig script lukte het om elk nummer te vinden dat Facebook-gebruikers aan hun profiel hebben gekoppeld; zelfs als dat profiel niet ‘openbaar’ is.

Politici en BN’ers
Telefoonnummers van politici waaronder Sylvana Simons, maar ook van BN’ers als Lieke van Lexmond, waren eenvoudig op te sporen. ”Ik dacht dat ik het uitgeschakeld had, maar blijkbaar niet voldoende. Het blijkt maar weer dat social media als Facebook slecht omgaan met de privacy van hun gebruikers,” reageert Simons. Ze voegde eraan toe meteen haar privacy-instellingen te wijzigen.

Vrienden

De Ceukelaire adviseert Facebook-gebruikers om de optie ‘Wie kan me opzoeken met mijn GSM nummer’ op Facebook op ‘vrienden’ te zetten. Zo wordt voorkomen dat elke Facebook-gebruiker iemands telefoonnummer kan vinden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief