Tor-netwerk langzamer vanwege DOS-aanvallen

Het Tor-netwerk heeft te maken met Denial-of-service (DOS)-aanvallen. Hierdoor is de snelheid van het netwerk al maanden lager. Isabela Bagueros heeft dit onlangs laten weten in een blog. Zij is directrice van het Tor Project, de organisatie achter het Tor-netwerk. Meer dan twee miljoen mensen maken dagelijks gebruik van dit open netwerk voor anonieme communicatie.

Websites

Door de DOS-aanvallen kan een aantal gebruikers soms geen websites via het Tor-netwerk bezoeken. Het is lastig om de aanvallen te verhelpen, omdat de methodes die de aanvallers toepassen steeds veranderen, licht Bagueros toe. Het is momenteel nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de cyberaanvallen, en wat het motief is.

Tor relays-mailinglist

De directrice zegt verdere maatregelen te treffen vanwege de aanvallen. Tevens komen er twee personen bij het team die zich zullen richten op de ontwikkeling van onion-services: websites die alleen vanaf het Tor-netwerk toegankelijk zijn. Mensen die een Tor-server hebben draaien, worden verzocht zich te abonneren op de Tor relays-mailinglist. Via dit kanaal deelt het Tor-netwerk best practices om de aanvallen te stoppen.

Klik hier voor de blog van Isabela Bagueros.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief