Verdachte aangehouden via gezichtsherkenningstechnologie

In het Verenigd Koninkrijk heeft de politie onlangs een verdachte aangehouden met behulp van technologie die gezichten kan herkennen. De nieuwssite Wales Online heeft dit bekendgemaakt.

Vorige maand besloot de South Wales Police om deze technologie op “strategische plekken” in Cardiff te implementeren. Het is voor het eerst dat de Britse politie iemand arresteert met deze technologie. Camera‚Äôs in de stad speuren via deze software naar mensen die op de lijst staan van personen die worden gezocht, vermist zijn of verdacht worden van misdrijven.

Veranderende wereld
“De wereld waarin we leven is aan het veranderen en daardoor moet ook de manier waarop we politiewerk doen veranderen. We investeren in de middelen, zodat de politie over de tools beschikt om onze gemeenschappen zo effectief mogelijk te beschermen. Nu de technologie zich ontwikkelt, geldt dat ook voor de manier waarop onze politie werkt,” licht adjunct-hoofdcommissaris Richard Lewis toe.

Databases van criminelen
Hij gaat ervan uit dat gezichtsherkenningstechnologie de politie in staat stelt om beelden van verdachten te vergelijken met databases van criminelen. “De technologie kan ook ons bestaande beveiligingscameranetwerk verbeteren door gezichten in realtime te vergelijken met een lijst van personen, waaronder vermiste personen,” merkt Lewis op.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief