World Economic Forum publiceert rapport over digitale dreigingen

Het World Economic Forum heeft een rapport gepubliceerd waarin het wijst op de risico’s van het Internet of Things, cyberspionage en andere digitale dreigingen. “Technologie zal een belangrijke rol blijven spelen in het bevorderen van wereldwijde welvaart,” is te lezen in het rapport.

“Maar de snelheid van innovatie in gebieden zoals kunstmatige intelligentie, Internet of Things en biotechnologie zorgt ook voor nieuwe risico’s, die worden versterkt in een wereld waar geopolitieke spanning, nationalisme en sociale instabiliteit aan het toenemen zijn.”

Industriƫle spionage
Volgens het World Economic Forum leiden technologische ontwikkelingen tot een toename van industriƫle spionage. Vooral Internet of Things-apparaten worden als risicovol bestempeld. Het forum vindt het belangrijk dat bedrijven dit soort bedreigingen begrijpen en hierop anticiperen.

Risicoafweging lastiger
“Meer Internet of Things-apparaten worden uitgerold om productiviteit of veiligheid te verbeteren. Deze toenemende verbondenheid, vaak verzorgd door apparaten met beperkte veiligheid, introduceert extra kwetsbaarheden voor cyberaanvallen en maakt het bepalen van de risicoafweging veel lastiger,” aldus het rapport.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief