10 miljoen klantgegevens gelekt bij Hotelketen MGM

Bij een hack van een server van de Amerikaanse hotelketen MGM Resorts afgelopen zomer, zijn van 10,6 miljoen klanten privégegevens gecompromitteerd.

De Tech-website ZDNet trof deze gegevens aan op een forum voor hackers. Het ging om namen, adressen, telefoonnummers en burgerservicenummers van gasten.

Las Vegas

MGM Resorts is uitbater van meerdere bekende hotels en casino’s in de Verenigde Staten. Tot de keten behoren hotels als het Bellagio, het MGM Grand en Mandalay Bay in Las Vegas. Momenteel werkt de keten aan een resort in Dubai. Onder de slachtoffers van het datalek zouden zich ook de zanger Justin Bieber en Twitter-topman Jack Dorsey bevinden. Volgens MGM zijn er geen financiële gegevens of wachtwoorden gelekt.

Duizenden Nederlanders

Onder de slachtoffers bevinden zich duizenden Nederlanders. De NOS maakte vorige week, op basis van eigen onderzoek, bekend dat  9.800 e-mailadressen de domeinnaamextensie .nl hebben. Volgens de NOS gaat de dataset terug tot 2017. Het gaat om gegevens van medewerkers van banken en verzekeringsbedrijven, evenals vier medewerkers van het ministerie van Defensie. De buitgemaakte gegevens worden op internet te koop aangeboden. De NOS heeft, naar eigen zeggen, de data die het van een bron ontving inmiddels vernietigd. Wie verantwoordelijk is voor de hack, is vooralsnog niet bekend.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief