50 procent smartphones niet voorzien van toegangscode

Ongeveer de helft van alle smartphones is niet beveiligd met een toegangscode. Hierdoor kunnen onbevoegden meteen toegang tot het hoofdscherm krijgen, en vervolgens tot apps zoals e-mail, social media en internetbankieren.

Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder ongeveer 8.500 respondenten in dertien Europese landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, Australië en Israël.

Noorwegen het beste

Van de onderzochte landen scoort Noorwegen het beste. In dit land heeft 60 procent van de ondervraagden zijn telefoon voorzien van een toegangscode. Israël scoort het slechtst van de landen die zijn meegenomen in het onderzoek. Daar is slechts 25 procent van alle smartphones voorzien van een toegangscode.

Nederland middenmoot

Nederlandse smartphonegebruikers behoren tot de middenmoot. 50,3 procent van de ondervraagden in ons land gaf aan zijn telefoon beveiligd te hebben met een toegangscode. Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 11 procent van de Nederlanders foto’s en andere bestanden op zijn smartphone heeft geëncrypt. Minder dan 25 procent heeft voorzieningen tegen diefstal op zijn smartphone ingeschakeld.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief