79% bedrijven had beveiligingsincident via mobiele toestellen

Volgens een internationaal onderzoek heeft 79% van de betrokken bedrijven in het afgelopen jaar een beveiligingsincident via mobiele toestellen meegemaakt.

Maar liefst 52% van de grote ondernemingen gaf aan dat de schade door incidenten met mobiele apparatuur meer dan 500.000 US dollar bedroeg. Onder bedrijven met minder dan 1.000 medewerkers heeft 45% een incident met schade van meer dan $ 100.000 geleden.

Het onderzoek met de naam ‘The Impact of Mobile Devices on Information Security’ is voor de tweede keer uitgevoerd door Dimensional Research onder 790 IT professionals uit de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Duitsland en Japan. Leverancier beveiligingsoplossingen Check Point Software Technologies sponsort het onderzoek.

In de het rapport valt verder te lezen dat 93% van de bedrijven mobiele apparatuur gebruikt, en 67% persoonlijke apparaten (BYOD) op het bedrijfsnetwerk toestaat. Het beveiligen van bedrijfsinformatie wordt met 67% als grootste probleem ervaren bij BYOD.

Onder de respondenten gaf 49% aan dat zijn Android zien als het platform met grootste beveiligingsrisico, beduidend meer dan Apple, Windows Mobile en Blackberry.

Tenslotte zegt 66% dat medewerkers een groter beveiligingsrisico vormen dan cybercriminelen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief