Aantal verzekeringspolissen voor cybercriminaliteit gegroeid

In het afgelopen jaar is het aantal bedrijven dat zich tegen cyberaanvallen verzekerd heeft sterk gegroeid. Uit een inventarisatie van BNR blijkt dat de verzekeraars die een dergelijke polis aanbieden het aantal afgesloten verzekeringen zagen verdubbelen. Doordat cybercrime steeds meer in het nieuws is, besluiten ondernemers een cyberverzekering af te sluiten.

Stijgende lijn
Eén van de verzekeraars die deze gespecialiseerde polissen aanbiedt is Hiscox. “Afgelopen jaar hebben we zo’n 200 procent meer gedaan dan vorig jaar” aldus marketing manager Jan Willem van Es van deze verzekeraar. Nationale Nederlanden introduceerde vorig haar ook een eigen cyberpolis. Bas Kuik van Nationale Nederlanden geeft aan dat steeds meer bedrijven een dergelijke verzekering afsluiten. “Sinds de zomer hebben we een kleine 150 van deze pakketten verkocht en we zien dit aantal gestaag groeien.”

Standaard verzekering
Steeds meer bedrijven begeven zich op internet waardoor de afzetmarkt voor deze verzekeringen gestaag blijft groeien. De schade die bedrijven in Nederland oplopen wordt momenteel geschat op zo’n 10 miljard Euro per jaar. Ook het Verbond van Verzekeraars ziet een opgaande trend. Het verbond verwacht dat een verzekering tegen cybercrime op termijn net zo gewoon zal zijn als een brandverzekering.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief