Amazon wijzigt wachtwoorden van getroffen klanten

De Amerikaanse Webwinkel Amazon heeft van een groep klanten het password opnieuw ingesteld. De inloggegevens van deze klanten zouden bij een andere partij zijn gestolen.

Amazon monitort klaarblijkelijk datalekken; op internet ontdekte de webwinkel een overzicht met e-mailadressen en passwords van een deel van zijn klanten. Amazon stelt dat de data niet van Amazon afkomstig zijn: “We weten echter dat veel klanten hun wachtwoord op meerdere websites hergebruiken.”.

Webwinkel

De klanten van wie het e-mailadres en het password op internet is ontdekt door Amazon, zijn gewijzigd door de webwinkel. Amazon heeft de klanten om wie het gaat hierover geïnformeerd per e-mail.

Netflix, GoToMyPC en Carbonite
Het is niet de eerste keer dat zoiets voorvalt. Netflix, de aanbieder van streaming video on demand via internet, de computerbeheerdienst GoToMyPC en de online back-updienst Carbonite gingen Amazon enige tijd geleden voor met het opnieuw instellen van passwords van klanten. Ook in deze gevallen werd geconstateerd dat er pogingen werden ondernomen om met gestolen inloggevens onrechtmatig toegang te krijgen tot accounts van klanten van deze bedrijven.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief