Amerikaan verzond 2 miljoen phishingmails via e-mailaccounts rechtbank

Een 33-jarige Amerikaanse man uit Houston is schuldig bevonden aan het verzenden van 2 miljoen phishingmails. Hij deed dit via de e-mailaccounts van medewerkers van een rechtbank in Los Angeles.

In juli 2017 slaagde de man erin om via een phishingmail het account van een medewerker van het Los Angeles Superior Court te hacken. Vervolgens verspreidde hij via dit account phishingmails onder duizenden medewerkers van deze rechtbank.

Creditcardgegevens

In de mails stond een link naar een phishingsite. Eenmaal op die malafide site beland, werd de bezoekers gevraagd om in te loggen met hun gebruikersnaam en password. Honderden rechtbankmedewerkers gaven hier gevolg aan. Vervolgens verzond de man via de overgenomen e-mailaccounts ongeveer 2 miljoen phishingmails. Deze mails leken van creditcardmaatschappijen afkomstig te zijn. In de fakemails werd gevraagd naar creditcardgegevens.

350 jaar gevangenisstraf

Tijdens een huiszoeking in de woning van de verdachte vonden agenten een USB-stick en laptop met tientallen phishingkits voor het uitvoeren van aanvallen. Van de slachtoffers die hun creditcardgegevens hadden ingevuld, wist de man ruim 15.000 dollar te ontvreemden. De schade voor de rechtbank bedraagt ruim 45.000 dollar aan manuren. Nu de man schuldig bevonden is door de rechter, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 350 jaar boven het hoofd. Op 21 oktober aanstaande wijst de rechter vonnis.

Klik hier voor het bericht van het Amerikaanse openbaar ministerie over deze zaak.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief