Energiebedrijf Johannesburg slachtoffer ransomware

Het energiebedrijf City Power in Zuid-Afrika is gisteren getroffen door een aanval met ransomware. City Power is verantwoordelijk voor de stroomvoorziening in Johannesburg, de grootste stad van het land.

Door de infectie met ransomware functioneren de IT-systemen van het energiebedrijf niet meer naar behoren. Het grootste deel van de applicaties, netwerken en databases is getroffen door de aanval met malware. City Power heeft dit zelf via Twitter bekendgemaakt.

Papieren facturen

De infectie heeft consequenties voor het aanschaffen van elektriciteit, het uploaden van facturen en het benaderen van de website die sinds gisteren offline is. City Power heeft leveranciers opgeroepen om hun facturen in papieren vorm op het kantoor van het energiebedrijf af te geven.

Stroomstoringen

De besmetting met malware kan ook gevolgen hebben voor het reageren op stroomstoringen. Het systeem voor het bestellen en uitzenden van materiaal is namelijk eveneens getroffen door de ransomware-aanval. Het Twitteraccount van de stad Johannesburg meldde gisteren al dat de meeste IT-applicaties en netwerken zijn opgeschoond, maar dat men nog bezig is met de hersteloperaties. Over de manier waarop de infectie kon plaatsvinden, zijn vooralsnog geen mededelingen gedaan.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief