Amerikaans CISA adviseert uitschakelen Bluetooth, NFC, WIFI en GPS

De Amerikaanse overheid adviseert eigenaren van een smartphone om Bluetooth, Near-field communication (NFC), WIFI en GPS uit te schakelen wanneer ze er geen gebruik van maken. Ook openbare WIFI-netwerken dienen vermeden te worden.

Het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft recentelijk checklists opgesteld, waarin dit staat vermeld.

Potentiƫle aanvalsvector

Gebruikers en organisaties kunnen zelf eenvoudig de cybersecurity van hun telefoons verbeteren, aldus het CISA. Het betreft bijvoorbeeld het installeren van updates, gebruik van biometrische authenticatie en tweefactorauthenticatie, verwijderen van onnodige apps, beperken van persoonlijke informatie in apps en beveiligen van netwerkcommunicatie. Onnodige netwerkradio’s zoals Bluetooth, NFC, WIFI en GPS dienen uitgeschakeld te worden: “Elke verbinding is een potentiĆ«le aanvalsvector.”

Opladers en kabels

Tevens raadt de overheidsorganisatie aan om geen openbare WIFI-netwerken te gebruiken, en uitsluitend gebruik te maken van vertrouwde opladers en kabels. “Een malafide oplader of pc kan je smartphone met malware infecteren en zo het toestel overnemen. Een besmette telefoon kan ook een dreiging vormen voor externe systemen zoals pc’s.”

Klik hier voor de checklisten van het CISA.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief