Amerikaanse winkelketen The Buckle aangevallen met kassamalware

Wederom is een Amerikaanse winkelketen het slachtoffer geworden van een cyberaanval met kassamalware. Bij de kledingwinkel The Buckle slaagden hackers erin om creditcardinformatie van klanten te stelen. Om hoeveel klanten het gaat is niet bekend.

De keten is actief in 44 staten in de VS en heeft meer dan vierhonderd winkels. Cybersecurityjournalist Brian Krebs heeft dit bekendgemaakt waarna The Buckle de cyberaanval bevestigde.

Pincode
In de Verenigde Staten zijn veel creditcards nog uitgerust met een magneetstrip die eenvoudig is te kopiĆ«ren. Deze magneetstrips zijn bovendien niet voorzien van een extra beveiliging met een pincode. Amerikaanse banken zijn weliswaar gestart met de uitgifte van creditcards met een – veiligere – chip, maar veel klanten beschikken nog niet over een dergelijke creditcard.

Target
Twee jaar geleden werden meerdere winkel- en hotelketens in de VS al aangevallen met kassamalware die creditcardinformatie steelde als klanten afrekenden. Het grootste slachtoffer van deze vorm van malware is nog steeds de winkelketen Target. In 2013 stalen hackers er maar liefst 40 miljoen creditcardnummers.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief