Apple Watch verboden bij kabinetsvergaderingen Verenigd Koninkrijk

Een Apple Watch is verboden voor Britse ministers tijdens kabinetsvergaderingen. Reden is dat men vreest dat de smartwatch gehackt zou kunnen worden. Het zou dus een potentieel spionagemiddel zijn. De Britse krant The Telegraph heeft dit recentelijk gepubliceerd.

Vooral een hackaanval vanuit Rusland boezemt angst in, volgens een niet nader genoemde bron. Afgelopen week wezen de Verenigde Staten met een beschuldigende vinger naar Rusland wegens een hackaanval op het Amerikaanse Democratisch Nationaal Comité.

Smartwatches
Of het verbod ook voor andere smartwatches geldt, is vooralsnog niet bekend. Telefoons waren al langer niet geoorloofd tijdens vergaderingen van het Britse kabinet. Een andere, eveneens niet genoemde bron, meldde aan The Telegraph dat “De Russen alles proberen te hacken.”

Van brillen tot loopschoenen
Australië verbood onlangs eveneens het gebruik van een Apple Watch. De Australische minister Malcolm Turnbull vindt behalve de Apple Watch meer elektronische apparaten een risico: van brillen tot loopschoenen. Immers, steeds meer voorwerpen zijn met internet verbonden wat ze volgens hem kwetsbaar maakt voor spionage-aanvallen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief