Van 120 webwinkels creditcardgegevens gestolen

Ongeveer 120 webwinkels zijn de afgelopen maanden het slachtoffer geworden van een hack. Criminelen voorzien de webwinkels van een code om creditcardgegevens van klanten in handen te krijgen. Daarbij gaat het volgens het Californische beveiligingsbedrijf RiskIQ om webwinkels die gebruikmaken van uiteenlopende platformen, bijvoorbeeld Magento Commerce, OpenCart en Powerfront CMS.

De kwaadaardige code die de criminelen aan de gehackte webwinkels toevoegen, bewaart klantgegevens waaronder ingevoerde creditcardgegevens. De gestolen data worden naar een gehackte server gezonden vanwaar de criminelen deze downloaden.

Nederlandse webwinkel
Verschillende bekende webwinkels zijn hier het slachtoffer van geworden: Everlast Worldwide, Faber and Faber en Rebecca Minkoff. Ook de Nederlandse buitensportwinkel Ton Notermans zou volgens de lijst van RiskIQ getroffen zijn.

Webwinkel Republikeinse senaat
Vorige week ontdekte de Nederlander Willem de Groot dat aan de webwinkel van de Republikeinse senaat een kwaadaardige code was toegevoegd. Tussen 16 maart en en 5 oktober was het op die wijze mogelijk om creditcardgegevens te stelen van kopers op de site.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief