AT&T: Persoonsgegevens 73 miljoen klanten gelekt

Van 73 miljoen klanten van AT&T zijn privégegevens gelekt. Het Amerikaanse telecombedrijf heeft het datalek eerder meerdere keren ontkent.

Huidige en voormalige klanten

Het betreft namen, e-mailadressen, adresgegevens, geboortedatums, telefoonnummers en social-securitynummers. Volgens AT&T gaat het waarschijnlijk om een dataset uit 2019 en eerder. Het bestand bevat gegevens van 7,6 miljoen huidige klanten en 65,4 miljoen voormalige klanten.

Passcodes

In het geval van de huidige klanten betreft het ook passcodes voor de beveiliging van accounts. AT&T heeft de inlogcodes van deze gebruikers opnieuw ingesteld. In 2021 boden kwaadwillenden op internet een database aan die de gegevens van miljoenen AT&T-klanten bevatte. Het telecombedrijf liet toen weten niet geconfronteerd te zijn met een datalek: “Gebaseerd op ons onderzoek vandaag lijkt de informatie die in een internet chatroom verscheen niet van onze systemen afkomstig te zijn.”

Vijf gigabyte

Afgelopen 17 maart stond de dataset met een omvang van vijf gigabyte als download te koop op een bekend forum. Enkele weken geleden is het datalek toegevoegd aan de zoekmachine Have I Been Pwned.

Klik hier voor het bericht van AT&T.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief