Bedrijven Benelux slecht voorbereid op General Data Protection Regulation (GDPR)

Zowel MKB-bedrijven als grote bedrijven blijken te weinig kennis te hebben van de nieuwe General Data Protection Regulation (GDPR) van de Europese Unie. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek dat Dell heeft laten uitvoeren.

Opvallend resultaat: bedrijven in de Benelux scoren laag. Slechts ongeveer een kwart van de ondervraagde ondernemingen in deze drie landen voelt zich voorbereid op de nieuwe richtlijn die in mei 2018 van kracht wordt.

Flinke boetes
De dataverordering dient om persoonsgegevens van alle burgers in de EU beter te beschermen. Alle bedrijven, in alle regio’s en in alle sectoren, lopen het risico op een flinke boete als zij niet tijdig geheel voldoen aan de eisen van deze nieuwe EU-datawet.

Benelux
Maar liefst 82 procent van alle zakelijke en IT-professionals die verantwoordelijk zijn voor gegevensbescherming, is niet voorbereid op de wet. Duitsland is het Europese land dat het beste scoort. In dat land voelt 44 procent van de ondervraagden zich voorbereid op de nieuwe wet. Daarbij vergeleken steekt de Benelux slecht af met slechts 26 procent. Onder de landen buiten Europa vindt driekwart van de ondervraagden dat ze niet klaar zijn voor de wet.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief