Betaaldienst Samsung Pay gehackt

Hackers slaagden er afgelopen maart in om toegang te krijgen tot de servers van Looppay. Dit is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de betaaldienst Samsung Pay. The New York Times heeft dit bekendgemaakt.

Looppay merkte pas eind augustus dat er bij hen was ingebroken. Het bedrijf is een dochteronderneming van Samsung en levert technologie voor de betaaldienst Samsung Pay.

Tehchnologie van Looppay
Alleen het zakelijke netwerk is gehackt; de cybercriminelen wilden de technologie van Looppay stelen, aldus Looppay. Dit netwerk staat los van het systeem waar gedane betalingen worden beheerd. De onderzoekers die de inbraak onder de loep nemen, stellen dat er geen aanwijzingen zijn dat gegevens van gebruikers zijn ontvreemd. Volgens een verklaring van Samsung heeft de hack op Looppay “niets te maken met Samsung Pay”.

Codosco Group/Sunshock Group
Andere beveiligingsexperts die op de hoogte zijn van het onderzoek, beweren tegenover The New York Times dat op dit moment nog niet helemaal duidelijk is waar de hackers wel of niet in geslaagd zijn. De hack zou zijn uitgevoerd door de Codosco Group, ook wel Sunshock Group genaamd. Een groep die verbonden is aan de Chinese overheid.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief