Better safe than sorry: Verander-Je-Wachtwoord-Dag

Vandaag, 24 november, is het Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag. Deze dag is in het leven geroepen door de technologie-website Tweakers. Het doel van deze actie is om het belang van een veilig wachtwoord onder de aandacht te brengen.

De website krijgt de steun van onder meer het Openbaar Ministerie. Veel mensen gebruiken nog steeds een wachtwoord dat te zwak is, vindt Tweakers. Ze staan er te weinig bij stil dat dit de kans vergroot dat ze gehackt worden.

Wachtwoordbewust.nl
Speciaal voor deze dag is er de website wachtwoordbewust.nl. Mensen kunnen er informatie krijgen over hoe ze de beveiliging van hun online accounts kunnen opschroeven. Ook kunnen ze er de sterkte van hun wachtwoorden toetsen. Deze dag is dus een goede aanleiding om de beveiliging van alle online accounts te evalueren en, waar nodig, de beveiliging te verbeteren.

Tweestapsverificatie
Een van de tips is om gebruik te maken van tweestapsverificatie. Dit is een extra beveiligingsstap waardoor hackers niet meer genoeg hebben aan een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij deze manier van inloggen wordt na invoer van de inloggegevens een toegangscode naar een vertrouwd apparaat gestuurd, bijvoorbeeld de eigen smartphone. Pas als die ook is ingevoerd, is toegang tot een account mogelijk.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief