Eerste Nationaal College voor Cyberbeveiliging

Groot-Brittannië krijgt het eerste Nationaal College voor Cyberbeveiliging. Dit college komt op een wel heel bijzondere plek: het Bletchley Park in Buckinghamshire.

Vanaf september 2018 zal hier de eerste lichting van honderd studenten zich gaan wijden aan de studie van de bestrijding van cybercriminaliteit. De nieuws school richt zich op getalenteerde studenten in de leeftijd van zestien tot achttien jaar oud.

Government Code and Cypher School
Het Bletchley Park in Buckinghamshire, ten noordwesten van Londen, is het landgoed waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Britse crypto-analytische dienst Government Code and Cypher School was gehuisvest. Deze organisatie had als doel om onderschepte gecodeerde berichten van nazi-Duitsland te ontcijferen, zodat de geallieerden de vijand een stap voor waren.

Turingmachine
De Britse code-analyticus Alan Turing werkte hier tijdens de oorlogsjaren in het geheim. Hij slaagde er uiteindelijk in om de ‘onkraakbare’ enigma-codes van nazi-Duitsland te ontcijferen, wat leidde tot het einde van de oorlog. Ook heeft Turing de naar hem genoemde Turingmachine ontwikkeld, een mechanisch model van berekening en berekenbaarheid dat een model is voor een computer.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief