Beveiligingsonderzoeker hackt iPhone 5C

Onderzoeker Sergei Skorobogatov van de University of Cambridge is erin geslaagd om de iPhone 5C te hacken. Tijdens de hack werd de NAND-geheugenchip uit de iPhone verwijderd en nagemaakt. Deze kloon ziet er voor deze iPhone altijd ongebruikt uit, zodat een oneindig aantal beveiligingscodes uitgeprobeerd kon worden.

Met behulp van goedkope onderdelen, aangeschaft in een buurt-elektronicazaak, kon Skorobogatov de smartphone hacken. Het zou volgens hem maximaal 40 uur duren om de juiste viercijferige toegangscode te achterhalen.

FBI
Eerder dit jaar wilde de FBI de iPhone 5C van een overleden terrorist hacken. De FBI riep daarvoor de hulp van Apple in, dat hier echter niet aan wilde meewerken. Beveiligingsbedrijf Trail of Bits had al geopperd dat met behulp van een kloon van de NAND-chip de telefoon te hacken was, maar de FBI bestreed dit. Sergei Skorobogatov heeft nu aangetoond dat het wel kan.

Vingerafdrukscanner
De FBI is het inmiddels ook gelukt om de iPhone 5C te hacken, waarschijnlijk met hulp van het Israƫlische beveiligingsbedrijf Cellebrite. De methode van Skorobogatov zou niet werken op nieuwere iPhones die zijn uitgerust met een vingerafdrukscanner en voorzien zijn van extra beveiliging.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief