Bewuste consumenten mijden Internet Explorer

Internetgebruikers die computerveiligheid interessant vinden, kiezen voor Firefox en Google Chrome. De browser van Microsoft, Internet Explorer, wordt door hen massaal vermeden, aldus een onderzoek van het Oostenrijkse AV-Comparatives onder 6.400 internetgebruikers.

AV-Comparatives test virusscanners. Omdat de oproep voor deelname aan het onderzoek via de website van het bedrijf werd verspreid, is het aannemelijk dat de ondervraagde consumenten een grotere interesse in computerveiligheid hebben dan doorsneeconsumenten. Ook uit de verschillende testorganen waar de deelnemers mee bekend zijn, blijkt dit.

Chrome populairste browser
Uit het onderzoek blijkt dat Google Chrome met 40,4% de populairste browser is. Daarna volgt Mozilla Firefox met 36,6%. Internet Explorer staat op de derde plek met slechts 11,4%. Wereldwijd heeft Firefox een aandeel rond de twintig procent en zijn er veel meer mensen die gebruikmaken van Internet Explorer. Verder toont het onderzoek aan dat in de Verenigde Staten en Europa Firefox iets populairder is dan Chrome. In Aziƫ en Zuid-Amerika is Chrome de favoriet.

Internet Security Suite populairste beveiligingsoplossing
Uit het onderzoek blijkt ook dat 58,3% van de gebruikers betaalt voor hun virusscanner of beveiligingsoplossing. Internet Security Suite is met 42,7% het populairst. Het is een volledig pakket dat ook spam filtert en spyware verwijdert. Van de ondervraagden werkt 35,9% met een gratis product. Slechts 5,8% gebruikt helemaal geen beveiligingssoftware, aldus het onderzoek.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief