Bijna 18 miljoen Androidsmartphones verloren in één jaar

In 2015 hebben ongeveer 18 miljoen gebruikers van een Androidtoestel hun toestel verloren. Via Android Apparaatbeheer probeerden ze vervolgens hun smartphone op te sporen. Dat staat in het Google Android Security jaarrapport. Deze mogelijkheid om een toestel terug te vinden, bestaat sinds 2013.

Android Apparaatbeheer maakt het mogelijk om op afstand een kwijtgeraakt Androidtoestel op slot te zetten of alle inhoud op het toestel te verwijderen. Op deze manier wordt voorkomen dat persoonlijke gegevens en accounts in verkeerde handen komen.

Androidversie 4.4.4
Android Apparaatbeheer is vanaf Androidversie 4.4.4 standaard geactiveerd. Afgelopen jaar maakten 43 procent meer mensen gebruik van deze mogelijkheid dan in het jaar daarvoor, waardoor het aantal gebruikers naar bijna 18 miljoen steeg.

Vergrendelen en wissen
Voor bijna een kwart van deze gebruikers was het de eerste keer dat ze gebruikmaakten van de tool van Android om hun toestel terug te vinden. De eenvoudigste optie werd het meest gebruikt: een toestel vinden door te bellen naar de kwijtgeraakte smartphone. De mogelijkheid om te ‘vergrendelen en wissen’ werd minder frequent gebruikt, aldus het rapport van Google.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief