Blokkeer wifi-tracking in winkel

AVG levert sinds vandaag een applicatie waarmee het volgens van een smartphone op basis van de geografische locatie is te blokkeren. De app heet Wi-Fi Do Not Track (DNT) en is beschikbaar onder de AVG PrivacyFix suite voor Android.Het geeft de gebruikers van deze applicaties de mogelijkheid het volgen van de telefoon via WiFi netwerken in bijvoorbeeld winkels te blokkeren.

De nieuwe Wi-Fi DNT optie binnen AVG PrivacyFix geeft de mogelijkheid om Wi-Fi automatisch uit te schakelen wanneer een gebruiker zich buiten een betrouwbare locatie bevind. De winkeliers gebruiken de Wi-Fi informatie die smartphones verspreiden onder ander om de bewegingen van het winkelende publiek vast te leggen en om het aantal bezoekers te tellen. Wanneer deze app actief op de smartphone dan zal er alleen Wi-Fi verbinding kunnen worden gemaakt als men zich binnen een vertrouwde omgeving bevind. Bijvoorbeeld binnen het eigen huis, op kantoor of op andere bekende openbare plaatsen.

Het volgen van consumenten tijdens het winkelen wordt de laatste tijd steeds vaker gedaan. De data die daarbij wordt verzameld maakt het mogelijk om een profiel aan te maken voor iedere consument. Het ontbreekt echter aan een zogenaamde opt-out mogelijkheid. Met deze opt-out kunnen klanten bepalen dat ze niet mee willen werken aan deze vorm van tracking.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief