Boeing bedreigd door hackersgroep LockBit

Hackers hebben de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing bedreigd met het openbaar maken van gevoelige data. Het gaat om de cybercrimegroepering LockBit.

Aftellende klok

De hackers beweren grote hoeveelheden gevoelige data ontvreemd te hebben van het luchtvaart- en defensieconcern. “Gevoelige data zijn ontvreemd en klaar voor publicatie”, verklaarde LockBit op een webpagina met een aftellende klok. “Voorlopig versturen we geen lijsten of voorbeelden om het bedrijf te beschermen, maar dat blijft niet zo tot de deadline.”

Claims

Een woordvoerder van Boeing heeft laten weten dat het concern de claims onderzoekt. LockBit is een van de meest actieve hackersgroepen die aanvallen met ransomware uitvoert. Als hun slachtoffers het gevraagde losgeld niet voldoen, dreigt de groep met het openbaar maken van de gestolen gegevens.

KNVB

In Nederland zou LockBit verantwoordelijk zijn voor een aanval op KNVB. De voetbalbond liet vorige maand weten het losgeld betaald te hebben om te voorkomen dat persoonsgegevens van leden in omloop gebracht zouden worden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief