BSN’s en medische data ontvreemd bij Allianz

De kluis die afgelopen september is gestolen bij reisverzekeraar Allianz Global Assistance bleek ook burgerservicenummers (BSN’s) en medische gegevens te bevatten.

Een woordvoerder van de organisatie heeft dit gisteren bekendgemaakt via NU.nl. De klanten die het betreft, zijn hier eerder deze week van op de hoogte gebracht. Van hoeveel mensen deze gevoelige gegevens zijn gelekt, is niet duidelijk.

Pechhulp

Eerder maakte Allianz al bekend dat de banden die in de kluis lagen namen, adressen, woonplaatsen en, in sommige gevallen, ook bankrekeningnummers of kentekens van klanten bevatten. Zij zijn volgens de woordvoerder de afgelopen maanden in groepen ge├»nformeerd. “Als bij pechhulp sprake was van letsel, was ook de correspondentie daarover opgeslagen. Daar kunnen de medische gegevens of burgerservicenummers bij zitten.”

2,3 miljoen

Allianz heeft tot nu toe geen aanwijzingen dat de persoonlijke data zijn misbruikt. Desalniettemin adviseerde de verzekeraar eerder dat klanten alert moeten zijn op mogelijke fraude. Om hoeveel klanten het precies gaat, is niet duidelijk. In oktober schatte Allianz het aantal slachtoffers op maximaal 2,3 miljoen. Naar verwachting wordt in de loop van deze maand duidelijk hoe groot de getroffen groep exact is.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief