Chrome 71 blokkeert websites met malafide advertenties

Google Chrome 71 gaat alle advertenties blokkeren op websites die regelmatig malafide of misleidende advertenties laten zien. Deze versie van de browser komt in december uit.

Webmasters kunnen met behulp van de Google Search Console controleren of zulke advertenties op hun website zijn aangetroffen. Als dit zo blijkt te zijn, krijgen webmasters 30 dagen de tijd om het probleem op te lossen. Daarna worden de advertenties geblokkeerd.

Persoonlijke informatie

Vivek Sekhar van Google zegt in een toelichting dat de meeste vervelende ervaringen van Chrome-gebruikers tot nu toe niet werden tegengehouden. Advertenties die zich voordoen als systeemwaarschuwingen, of als buttons om de advertentie te sluiten, behoren hier onder andere toe. Een deel van deze advertenties wordt volgens hem bovendien ingezet om persoonlijke informatie te ontvreemden.

Pop-ups en redirects

Vorig jaar liet Google al weten dat het maatregelen zou nemen om Chrome-gebruikers tegen ongewenste pop-ups en redirects te beschermen. Vanaf het begin van dit jaar is deze maategel een feit.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief