Crashende iPads vertragen vluchten American Airlines

Tientallen vluchten van American Airlines hebben afgelopen woensdag last gehad van een flinke vertraging. Oorzaak van de vertraging waren de iPads van de piloten voor het vluchtplan. Deze tablets crashten plotseling.

Een app met informatie en navigatiegegevens over luchthavens bleek de storing te veroorzaken. Volgens Jeppesen, maker van de app en dochteronderneming van Boeing, was het onderliggende probleem een dubbele map in de database.

Zeventig vluchten
Bij het laden van een map bleek dat de nieuwe versie van de map leidde tot conflicten met de oude versie. Het gevolg was dat de iPads crashten. Door de app te verwijderen en daarna opnieuw te installeren, konden de piloten het probleem uiteindelijk zelf oplossen. Zeventig vluchten zouden vanwege de problemen met de iPads zijn vertraagd, aldus de website Re/code.

Norm
American Airlines was de eerste vliegmaatschappij die met een tablet ging werken in plaats van met de traditionele vluchthandleidingen. De iPads zijn inmiddels de norm aan het worden in de luchtvaartindustrie, schrijft The New York Times.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief