Creditcardgegevens 380.000 reizigers British Airways ontvreemd

Cybercriminelen zijn erin geslaagd om zich toegang tot de systemen van British Airways te verschaffen. Daarbij hebben de kwaadwillenden de creditcardgegevens en persoonlijke informatie van zo’n 380.000 klanten van British Airways in handen weten te krijgen.

Het betreft gegevens van reizigers die van 21 augustus tot en met 5 september van dit jaar een vlucht hebben geboekt of gewijzigd via BA.com of de British Airways-app. De luchtvaartvaartmaatschappij heeft dit vorige week gepubliceerd op haar website.

Beveiligingslek

Paspoortgegevens en vluchtinformatie zouden tijdens deze hack niet zijn gestolen. British Airways heeft niets gezegd over de werkwijze van de criminelen. Volgens de luchtvaartmaatschappij zou het beveiligingslek inmiddels zijn verholpen en zouden alle systemen weer normaal functioneren.

Wachtwoord

De reizigers om wie het gaat zullen geïnformeerd worden door British Airways. Hun wordt aangeraden om contact met hun bank op te nemen en om hun wachtwoord te wijzigen. Ook de politie en andere autoriteiten houden zich met deze zaak bezig.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief