Cryptovaluta IOTA sluit netwerk

Cryptovaluta IOTA heeft afgelopen 12 februari het gehele netwerk afgesloten. Reden hiervoor was dat een kwaadwillende geld had buitgemaakt uit de officiële Trinity Wallet van gebruikers.

De Trinity Wallet is een applicatie die door IOTA is ontworpen voor mobiele apparaten en desktops. Gebruikers kunnen er hun IOTA-cryptovaluta mee beheren.

Third-party integration

Via een third-party integration slaagde een aanvaller erin om geld uit meerdere Trinity-wallets te ontvreemden. Minstens tien IOTA-gebruikers zouden er het slachtoffer van zijn geworden. Nadere details over de aanval zijn nog niet bekendgemaakt. Volgens berichten op Twitter zou de totale buit 1,6 miljoen dollar aan IOTA bedragen.

‘Coordinator’

De cybercrimineel zou zijn buit echter niet hebben kunnen verzilveren. Het IOTA-netwerk gebruikt voor de bevestiging van transacties een zogenaamde ‘Coordinator’. Na de eerste berichten over de diefstal van IOTA op 12 februari zette de IOTA Foundation de ‘Coordinator’ uit. Hierdoor werd het niet langer mogelijk om de gestolen IOTA bij andere cryptobeurzen te verzilveren, zo is te lezen op de IOTA-statuspagina.

Klik hier voor de IOTA-statuspagina.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief