Database De Persgroep gehackt

Kwaadwillenden zijn erin geslaagd om zich toegang te verschaffen tot een database met e-mailadressen van De Persgroep. Het zou om ongeveer 350.000 e-mailadressen gaan. Verder waren in de database antwoorden op prijsvragen opgeslagen en klachten van abonnees.

Deze informatie had het krantenconcern vergaard via invulformulieren op de websites van het bedrijf. De Persgroep geeft onder meer de volgende regionale kranten uit: Tubantia, de Gelderlander, BN DeStem, De Stentor, het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad en de Provinciale Zeeuwse Courant.

Persoonlijke situatie

“De gegevens zijn voor 80 tot 90 procent afkomstig van deze regionale titels,” licht Willem-Albert Bol namens De Persgroep toe. “Het overige gedeelte komt van ingevulde formulieren van Het Parool, de Volkskrant en het AD.” Hij voegt eraan toe dat de personen van wie data in de database stond, per e-mail geïnformeerd worden over hun persoonlijke situatie.

Gevoelige informatie

De Persgroep denkt dat de cybercriminelen geen sensitieve informatie hebben weten te bemachtigen, zoals bankrekeningnummers, wachtwoorden of adressen. “Maar als iemand via het webformulier persoonlijke gegevens heeft ingevuld, kan ik me voorstellen dat die ook in handen van de hacker zijn gekomen,” aldus Bol. De Persgroep ontdekte de hack afgelopen week. Het krantenconcern denkt dat de hackers enkele weken geleden hebben toegeslagen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief