Datalek van 2.400 cliënten bij UWV

Het UWV heeft abusievelijk privégegevens van 2400 cliënten naar 96 werkzoekenden gestuurd. Onder de gelekte gegevens bevinden zich namen, geboortedata, burgerservicenummers, informatie over werkloosheidsuitkeringen, het opleidingsniveau, het laatste beroep en de laatste werkgever.

Het datalek gebeurde, omdat het UWV met 96 werkzoekenden informatie wilde delen over het opzetten van een netwerkcafé. Per ongeluk werd een verkeerde bijlage meegezonden. Het Noordhollands Dagblad heeft vandaag over het incident gepubliceerd.

Speciaal communicatiekanaal

Een woordvoerder van het UWV heeft bevestigd dat de uitkeringsinstantie via een speciaal communicatiekanaal een uitnodiging wilde sturen naar 2.400 cliënten. “Bij 96 is dat misgegaan. In plaats van de uitnodiging is bij hen de verzendlijst bijgesloten. Een menselijke fout die we zeer betreuren,” heeft het UWV via woordvoerder Arjan Wijnker laten weten.

Bijlage

De betreffende bijlage is inmiddels niet meer te openen. Een aantal mensen dat de mail heeft ontvangen, had het bericht echter al geopend. De Uitkeringsinstantie heeft alle 96 cliënten gebeld om hun te verzoeken een eventueel gemaakt kopie van de bijlage te verwijderen. Alle 2.400 gedupeerden hebben van het UWV excuses en tekst en uitleg gekregen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief