Datalek van 21.100 persoonsgegevens bij VakantieVeilingen.nl

Veilingsite VakantieVeilingen.nl heeft in 2015 te maken gehad met een datalek. Het betrof namen, woonadressen, e-mailadressen en gewonnen arrangementen van klanten die tussen 2014 en 2015 een veiling hadden gewonnen. VakantieVeilingen heeft dit recentelijk tegen RTL Nieuws gezegd.

De webveiling had indertijd per abuis een link naar een winnaar gestuurd die daarmee toegang tot de gegevens kreeg, en deze downloadde. Deze winnaar informeerde VakantieVeilingen in 2015 al over het datalek.

Nooit excuses

VakantieVeilingen beveiligde de link in 2015 met een wachtwoord. Afgelopen week bleek echter dat de winnaar die de persoonsgegevens kon downloaden, deze gegevens nog steeds in zijn bezit had. Het bedrijf kwam hierachter, omdat deze persoon verscheidene e-mals naar de andere winnaars had verzonden. Hij deed dit, naar eigen zeggen, omdat VakantieVeilingen nooit excuses had gemaakt voor het datalek.

Kopie

VakantieVeilingen heeft alle mensen om wie het gaat geïnformeerd over het datalek. Tevens heeft het bedrijf melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De winnaar die de gedownloade persoonsgegevens in zijn bezit had, heeft deze verwijderd. Hij heeft tevens een verklaring ondertekend, waarin staat dat hij geen kopie meer heeft van de betreffende data. VakantieVeilingen heeft laten weten zijn klanten indertijd niet gewaarschuwd te hebben over het datalek, omdat het niet op de hoogte was van het bestaan van een kopie van de gelekte data.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief