Duidelijkere privacy instellingen in iOS 6

Vandaag heeft Apple via een update versie 6 van het besturingssysteem iOS uitgerold. Eén van de verbeteringen in iOS 6 is een nieuwe menuoptie waarmee privacy-instellingen centraal kunnen worden beheerd. Deze nieuwe fuctie was al onderdeel van de eerder verschenen testversies en heeft de definitieve release van iOS 6 gehaald.

Onder ‘instellingen’ is vanaf nu een zwart ikoontje met een wit handje en de titel ‘Privacy’ te vinden. In het privacy-scherm kan eenvoudig worden ingesteld of locatievoorzieningen aan of uit staan en welke apps hiervan gebruik mogen maken.

Nieuw is de mogelijkheid om te zien welke apps toegang hebben gevraagd tot contacten, agenda’s, herinneringen, foto’s en Bluetooth-verbindingen. Het is mogelijk om direct de toegang per app in te stellen. Omdat sommige apps privacy-gevoelige informatie via social media delen, is het ook mogelijk om toegang tot Facebook en Twitter per app in te stellen.

Als een app toegang vraagt tot één van de beschermde onderdelen, vraagt iOS toestemming aan de gebruiker voordat de app toegang krijgt.

Het wordt hierdoor onmogelijk voor de ontwikkelaars van apps om ongevraagd persoonlijke gegevens op de iPhone, iPad of iPod uit te lezen en bijvoorbeeld naar adverteerders door te sturen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief