E-mailadressen en telefoonnummers worden afgeschermd in Handelsregister

Telefoonnummers en e-mailadressen zullen in de toekomst niet meer zichtbaar zijn in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK). Minister Adriaansens van Economische Zaken is voornemens om nog voor het einde van dit jaar hiervoor een wetsvoorstel te presenteren. Dit is te lezen in een update over de Datavisie Handelsregister.

Misbruik

Reden voor deze aanpassing is de ongewenste benadering van ondernemers door commerciĆ«le en andere partijen. “Ik werk daarom met de KVK aan de volgende stap om misbruik van telefoonnummers, e-mailadressen en faxnummers tegen te gaan. Deze zal inhouden dat de genoemde contactgegevens voor alle personen en entiteiten niet langer als openbaar gegeven te zien zijn in het Handelsregister,” aldus de minister.

Openbaar postadres

Nadat deze wijziging van de Handelsregisterwet en het Handelsregisterbesluit is doorgevoerd, zijn deze gegevens alleen nog in te zien voor bij de wet aangewezen partijen. Voorbeelden daarvan zijn bestuursorganen, advocaten, deurwaarders en notarissen. Ook de registratiemogelijkheden voor eenmanszaken veranderen. Zij krijgen de mogelijkheid om het fysieke vestigingsadres van hun onderneming af te schermen, mits ze een openbaar postadres hebben geregistreerd.

Klik hier voor de update van de Datavisie Handelsregister.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief