EU: 450 miljoen euro voor internetsecurity

De Europese Unie gaat 450 miljoen euro investeren in onderzoek en innovatie in internetbeveiliging. Deze donatie is het startsein van een samenwerkingsverband tussen publieke en particuliere organisaties op dit gebied.

De Europese Commissie gaat ervan uit dat marktpartijen voor internetbeveiliging deze investering gaandeweg aanvullen tot 1,8 miljard euro. Doel van dit initiatief is om samenwerking te bevorderen als het gaat om onderzoek en vernieuwing van securityproducten die inzetbaar zijn in branches als gezondheid, energie, transport en financiƫn.

80 procent bedrijven slachtoffer
De Commissie benadrukt de noodzaak ervan door te onderstrepen dat tachtig procent van Europese bedrijven in het afgelopen jaar is geconfronteerd met een security-incident.

Europees stelsel voor certificering
De Commissie streeft ernaar om ook de fragmentatie op de markt voor securityproducten tegen te gaan. Momenteel moet een organisatie meerdere certificeringsprocedures doorlopen om zijn securityproducten in verschillende lidstaten te kunnen verkopen. De Commissie gaat nu na of een Europees stelsel voor certificering realiseerbaar is.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief