Europese Centrale Bank gehackt

Recentelijk is de website van de Europese Centrale Bank (ECB) gehackt. Hierbij is persoonlijke informatie gestolen: 20.000 e-mailadressen en een beperkter aantal telefoonnummers en adresgegevens van mensen die zich voor ECB-bezoeken en evenementen geregistreerd hadden.

Wie de website heeft gehackt, is niet bekendgemaakt. De ECB heeft laten weten dat er geen marktgevoelige gegevens zijn gestolen. Ook zijn er geen interne banksystemen gehackt.

Geld voor data
De gestolen informatie was afkomstig van een database die fysiek gescheiden is van de interne systemen van de centrale bank. Afgelopen maandag werd duidelijk dat de website was gehackt: de hacker benaderde zelf de Europese Centrale Bank. Hij zou geld in ruil voor de data hebben gevraagd. Dat heeft een woordvoerder van de ECB laten weten aan de BBC.

Wachtwoorden gewijzigd
Er is niet bekendgemaakt of er inderdaad geld betaald is door de ECB. De personen van wie gegevens gestolen zijn, zijn hierover geïnformeerd. Van alle gebruikers is het wachtwoord inmiddels gewijzigd, volgens de woordvoerster. De Duitse politie onderzoekt de zaak.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief