Chrysler: 1,4 miljoen auto’s terug vanwege beveiligingslek

Chrysler roept zo’n 1,4 miljoen auto’s en trucks terug, omdat de software een beveiligingslek bevat. Hackers kunnen via internet toegang tot de wagens krijgen, waardoor het mogelijk is om de remmen in en uit te zetten en, bij lage snelheid, ook de motor.

Onderzoekers Charlie Miller en Chris Valasek hebben dit ontdekt. Oorzaak van het probleem is Uconnect: een onderdeel dat de auto’s online mogelijkheden biedt, inclusief een wifi-hotspot.

IP-adres

Als het IP-adres bekend is, staat Uconnect iedereen toe een verbinding te maken met het voertuig. Eenmaal een verbinding met de wagen gemaakt, konden de onderzoekers de firmware van het systeem veranderen. Vervolgens slaagden ze erin om via het interne netwerk van de auto instructies naar de fysieke onderdelen te sturen, zoals de motor en de wielen.

USB-stick
Chrysler werd negen maanden geleden al ingelicht over dit ernstige gebrek. Half juli kwam de fabrikant met een beveiligingsupdate, die via een USB-stick geïnstalleerd moet worden door de eigenaar van het voertuig. Echter, Chrysler vreest dat velen deze noodzakelijke update niet installeren. De autofabrikant is nu een vrijwillige terugroepactie gestart. In totaal gaat het om 1,4 miljoen voertuigen. Meer informatie is te vinden op de website van Chrysler.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief