Ex-hacker adviseert apart apparaat voor internetbankieren

Mensen die internetbankieren, kunnen hiervoor beter aan apart apparaat gebruiken. Dit advies komt van Kevin Mitnick die tegenwoordig als beveiligingsconsultant werkt.

Mitnick werd vooral bekend, omdat hij in het verleden de meest gezochte hacker ter wereld was. Hij zou in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw hebben ingebroken in computersystemen van het Pentagon, NORAD, de NSA, Dell, Compaq en Digital.

Financiële accounts

“Normaal gebruiken mensen dezelfde computer voor alles,” licht de voormalig hacker toe. “Maar je wilt het scheiden.” Zelf gebruikt hij voor zijn financiële zaken een iPad. Voor alle andere zaken op internet gebruikt hij een pc. “Dus de kans dat je financiële accounts worden gehackt, is bijzonder klein,” aldus Mitnick.

Meer beveiligingstips

Hij deed deze uitspraak tijdens een interview met Yahoo Finance. Tijdens dit vraaggesprek gaf hij nog meer beveiligingstips. De ex-hacker en beveiligingsconsultant raadt computergebruikers aan om een wachtwoordmanager te gebruiken, een Virtual Private Network (VPN) en de browserextensie HTTPS Everywhere. Tevens adviseert hij om alerts voor creditcardtransacties in te stellen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief