Werknemers smart deurbel Ring konden meekijken met videostreams

Medewerkers van de smart videodeurbel Ring konden nagenoeg onbeperkt videostreams van klanten doorzoeken en bekijken. Het enige wat ze daarvoor nodig hadden, was het e-mailadres van de gebruiker.

The Intercept heeft hier onlangs over gepubliceerd. De Amerikaanse nieuwswegsite beroept zich daarbij op anonieme bronnen binnen het bedrijf. Sinds vorig jaar is Ring eigendom van Amazon.

Geen encryptie

Volgens The Intercept zou een aantal personeelsleden van Ring uit Oekraïne zelfs toegang hebben tot een database met iedere video die ooit via een Ring-camera is gemaakt. De videobeelden werden niet geëncrypt, omdat dat te kostbaar zou zijn. Bovendien zou de fabrikant minder winst maken, als hij geen toegang tot videostreams meer had.

Amazon

Of medewerkers ook inderdaad gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om videostreams te bekijken, is echter niet bewezen. Dat schrijft The Intercept. Volgens Ring krijgen medewerkers nooit toegang tot livestreams: “Ring-medewerkers hebben alleen toegang tot opnames van gebruikers die daar expliciete toestemming voor hebben gegeven, en van publiek gedeelde Ring-beelden uit de Neighbors-app.” Amazon heeft laten weten dat er regels zijn opgesteld die personeelsleden ervan moeten afhouden om gebruikersvideo’s te bekijken.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief