Facebook waarschuwt voor meer incidenten datamisbruik

Facebook heeft gezegd dat het ervan uitgaat dat er meer gevallen van datamisbruik bekend zullen worden. Het Amerikaanse bedrijf heeft dit geschreven in een document dat gericht is aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

“We verwachten dat onze voortdurende investeringen in veiligheid en contentcontroles meer gevallen zullen blootleggen van misbruik van gebruikersgegevens of andere ongewenste activiteiten door derde partijen op ons platform,” aldus Facebook.

Nieuwe schandalen

Facebook verwacht dat het de gebruikers van zijn sociale netwerksite over nieuwe schandalen op de hoogte zal moeten brengen. “Als gevolg van deze maatregelen verwachten we dat we meer incidenten van misbruik van gebruikersgegevens of andere ongewenste activiteiten door derde partijen zullen ontdekken en aankondigen. Ook kunnen we via de media of andere derde partijen over dergelijke incidenten of activiteiten op de hoogte worden gesteld.”

Cambridge Analytica

Voorts stelt het bedrijf dat het sinds 20 maart al meerdere malen is beschuldigd vanwege het dataschandaal in relatie tot Cambridge Analytica. Momenteel zijn er onderzoeken gaande in onder andere de Verenigde Staten en Europa. In het 10-Q-formulier dat Facebook aan de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft voorgelegd, is te lezen dat dit kan resulteren in “behoorlijke boetes en kosten”. In de Verenigde Staten is het verplicht om potentiële risico’s voor investeerders via de SEC openbaar te maken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief