FBI: boeren kwetsbaar door Smart Farming

De FBI en het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) hebben boeren geadviseerd om alert te zijn op cyberaanvallen. In de landbouw worden steeds vaker digitale oplossingen ingezet, bekend onder de naam ‘smart farming’.

Doordat ‘smart farming’ steeds meer gebruikt wordt, neemt ook het risico op diefstal van landbouwgegevens toe. Volgens de FBI en het UDSA is deze informatie zeer waardevol. Kwaadwillenden kunnen zich er inzicht mee verschaffen in de prijzen, voorraden en te verwachten oogsten. Met alle nadelige gevolgen voor de boeren zelf.

Ransowmare
De FBI heeft over dit onderwerp een Private Industry Notification (pdf) geschreven. Het document is te vinden op de website Public Intelligence. Boeren staan ook, net als iedereen, bloot aan de gevaren van ransomware en vernietiging van gegevens. “Ransowmare is een grote dreiging voor Amerikaanse bedrijven en individuen,” waarschuwen zowel de FBI als Public Intelligence.

Hacktivisten
“Hacktivisten zouden daarnaast kunnen proberen om uit protest tegen genetisch gemodificeerde gewassen of pesticiden gegevens te vernietigen,” vervolgen beide partijen. Boeren krijgen het advies om back-ups van hun gegevens te maken en deze op te slaan op plaatsen die niet via het lokale netwerk zijn te benaderen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief