Flash Player krijgt uitgebreidere beveiliging

De meest recente versie van Flash Player heeft meerdere extra beveiligingsmaatregelen. Dat heeft Adobe laten weten. De browserplug-in van het bedrijf wordt al geruime tijd bekritiseerd vanwege zijn kwetsbaarheid.

Om de bescherming te verbeteren, werkt Adobe samen met organisaties als Microsoft en Google. Hierdoor moet het moeilijker worden voor cybercriminelen om exploits te maken die gebruikmaken van zwakheden in Flash Player.

HTML5
De meest recente release van de browserplug-in dringt de mogelijkheden terug om use-after-free-kwetsbaarheden te gebruiken, aldus Peleus Uhley van Adobe. Uhley gaf aan dat er volgend jaar nog meer securityverbeteringen aangebracht zullen worden. Desalniettemin nemen steeds meer organisaties afscheid van Flash Player. Onlangs maakte Facebook bekend dat het, in plaats van de browserplug-in van Adobe, voortaan HTML5 gaat inzetten om video’s af te spelen.

Angler-exploitkit
Begin december werden bijna tachtig lekken in de Flash Player gepatcht. Een week later werd een van de gepatchte lekken al belaagd via de Angler-exploitkit, volgens onderzoeker Kafeine. Als gebruikers niet de nieuwste versie van Flash Player hebben geïnstalleerd, is het bekijken van een geïnfecteerde advertentie of gehackte website al genoeg om zelf met malware geïnfecteerd te raken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief